Revista Ceramics Now

Ceramics Now Magazine este cea mai nouă publicaţie de ceramică contemporană din lume şi prima de acest gen din România. Aceasta celebrează domeniul creativ al ceramicii prin interviuri, articole, şi prezentări cu ceramişti consacraţi, dar şi cu artişti emergenţi.

Revista Ceramics Now este o publicaţie comprehensivă şi inovatoare, şi o platformă de artă online specializată in ceramica contemporană.

Fiind prima de acest gen din România (fondată în anul 2011 şi editată în limba engleză), aceasta celebrează domeniul creativ al ceramicii prin interviuri, articole, critică şi prezentări cu ceramişti consacraţi, dar şi cu artişti emergenţi. Este distribuită în toată lumea printr-o reţea de librării, galerii, muzee şi instituţii.

Asociaţia Ceramics Now este o asociaţie Non-profit care are ca scop principal creşterea vizibilităţii artei ceramice contemporane în România prin redactarea publicaţiilor Ceramics Now, organizarea de expoziţii, workshop-uri şi dezbateri. Revista şi platforma online reuneşte artişti din comunităţi diferite şi facilitează contactul şi schimbul de idei dintre aceştia, dar şi dintre artişti şi instituţii.

Ceramics Now, ceramica contemporana, ceramica Romania

Abonându-te la Ceramics Now ne ajuţi să ne continuăm munca şi să îţi livrăm cel mai bun conţinut. Contribui la dezvoltarea unui proiect inovativ care promovează arta ceramicii contemporane în România.

Ceramics Now este o Asociaţie Nonprofit creată de tineri artişti, în oraşul Cluj-Napoca. Fă o donaţie şi susţine munca noastră în a face cunoscută ceramica contemporană în România. Toate donaţiile vor fi folosite în scopul dezvoltării proiectului.

ECHIPA EDITORIALĂ
Vasi Hîrdo
este editor al revistei Ceramics Now, curator al Ceramics Now Exhibition şi coordonator al primei ediţii Cluj International Ceramics Biennale (Cluj-Napoca, Octombrie 2013). Este student în anul 1 la secţia Istoria Artei a Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca. Iubeşte Islanda.

Alexandra Mureşan este proaspăt absolventă a Universităţii de Artă şi Design, Cluj-Napoca, secţia Sticlă. Lucrarea ei de licenţă, intitulată “Panta rhei”, este o incursiune în domeniul sticlei contemporane ce trimite privitorul către un univers al transformării. Va urma un Masterat în Sticlă la UAD.

Ileana Surducan este masterand în Ceramică la Universitatea de Artă şi Design, Cluj-Napoca, iar momentan lucrează ca ilustratoare liber-profesionistă, interesată de ilustraţia de cărţi pentru copii, benzi desenate şi design de personaj.

Andra Baban este proaspăt absolventă a studiilor Masterale la Universitatea de Artă şi Design, Cluj-Napoca. De-a lungul anilor de studiu a folosit adesea ca şi punct de pornire bidimensionalul, transformând suprafaţa plană cum ar fi desene de copii, fotografii cu frânturi urbane sau fotografii vechi în expresii volumetrice şi reformulându-le în acest proces pentru a le reda o viaţă nouă.

Anca Sânpetrean este studentă în anul 3 la secţia Ceramică a Universităţii de Artă şi Design, Cluj-Napoca. Fiind foarte răbdătoare, crează adesea ansamble miniaturale ce au calităţi narative.

Cora Pojaru este o artistă tânără ce lucrează în ceramică, grafică şi pictură, dar deseori combină toate aceste medii artistice pentru a face artă urbană. Este studentă în anul 1 la secţia Ceramică a Universităţii de Artă şi Design, Cluj-Napoca.

Andrei Sîncrăian este Director Artistic Fondator al revistei Ceramics Now şi chitarist al trupei Lights Out!. Un perfecţionist neîntrecut.

Radu Arieşan este deosebit de îndemânatic şi priceput, jonglând între Istoria Artei şi Arhitectură. Fiind o minte creatoare, iubeşte monocislismul şi muzica jazz.

Gavril Zmicală - Profesor de Ceramică şi artist cu o mare prezenţă spirituală, domnul profesor ne impulsonează întotdeuna să facem mai bine.

PRIETENI
Bogdan Teodorescu, Arina Ailincăi, Cristina Popescu Russu, Romana Cucu Mateiaş, Marius Georgescu, Nicolaie Daicu.

PROIECTE

Ceramics Now Exhibition - Expoziţia internaţională “Ceramics Now” este o expoziţie itinerantă de ceramică contemporană ce prezintă lucrări ale artiştilor ce apar în numerele Revistei Ceramics Now, dar nu numai. Expoziţia are ca scop creşterea vizibilităţii artei ceramice contemporane în România, reuneşte artişti din ţări şi comunităţi diferite şi facilitează contactul dintre aceştia şi public.
Ceramics Now Team Exhibition - Expoziţie de grup a echipei revistei Ceramics Now Magazine.

CONTACT
office@ceramicsnow.org
Tel. 0748 311 663

Asociaţia Ceramics Now / Vasi Hîrdo
Str. Gheorghe Dima nr. 35, ap. 1
400342, Cluj-Napoca, Cluj
România

.

Notes: